Skip to main content

Spicy fiskepasta

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Midtstuen ungdomsskoles spicy fiskepasta er en fest for smaksløkene. En fantastisk rett som absolutt bør prøves!

40-60 min
Enkel

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Ingredienser

4 torskeloins/torskefileter
2 ts smør til steking
1 ts salt
1 ts pepper
100 g spinat (kan sløyfes)
400 g tagliatelle
Pastavann

Spicy pastasaus:
1 gulrot
2 tomater
½ brokkoli
1 ts pepper
1 ts salt
1 ts chilifrø/chilipulver
1 løk
1 hel hvitløk
½ boks hermetiske tomater
1 ss olje
1 ts pizzakrydder
½ dl matfløte
1 ss crème fraîche

Frisk oregano og basilikum (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 220°C.
  2. Kutt opp grønnsakene i biter og legg på stekebrett med bakepapir. Kutt av toppen av hvitløken og legg sammen med de øvrige grønnsakene.
  3. Hell over olje og bland sammen med grønnsakene, krydre lett med salt og pepper, og bak i ovnen i 25-30 min.
  4. Fordel litt olje over torskefiletene og krydre med salt og pepper. Stek fisken i panne med smør til den gylden.
  5. Kok opp pasta som anvist på pakken.
  6. Flytt grønnsakene i ovnen til en bolle, klem ut hvitløken og mos alt med en stavmikser.
  7. Tilsett resten av ingrediensene og bland ut med vann fra pastaen til ønsket konsistens.
  8. Bland pasta inn i sausen, og tilsett spinat og chillifrø som ønsket.
  9. Server pasta og stekt fisk, eventuelt med ferske urter som oregano og basilikum.