Spicy fiskepasta
Midtstuen ungdomsskoles spicy fiskepasta er en fest for smaksløkene. En fantastisk rett som absolutt bør prøves!
40-60 min
Enkel
Ingredienser
Porsjoner
4 torskeloins/torskefileter
2 ts smør til steking
1 ts salt
1 ts pepper
100 g spinat (kan sløyfes)
400 g tagliatelle
Pastavann
Spicy pastasaus:
1 gulrot
2 tomater
½ brokkoli
1 ts pepper
1 ts salt
1 ts chilifrø/chilipulver
1 løk
1 hel hvitløk
½ boks hermetiske tomater
1 ss olje
1 ts pizzakrydder
½ dl matfløte
1 ss crème fraîche
Frisk oregano og basilikum (kan sløyfes)
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 220°C.
- Kutt opp grønnsakene i biter og legg på stekebrett med bakepapir. Kutt av toppen av hvitløken og legg sammen med de øvrige grønnsakene.
- Hell over olje og bland sammen med grønnsakene, krydre lett med salt og pepper, og bak i ovnen i 25-30 min.
- Fordel litt olje over torskefiletene og krydre med salt og pepper. Stek fisken i panne med smør til den gylden.
- Kok opp pasta som anvist på pakken.
- Flytt grønnsakene i ovnen til en bolle, klem ut hvitløken og mos alt med en stavmikser.
- Tilsett resten av ingrediensene og bland ut med vann fra pastaen til ønsket konsistens.
- Bland pasta inn i sausen, og tilsett spinat og chillifrø som ønsket.
- Server pasta og stekt fisk, eventuelt med ferske urter som oregano og basilikum.