Skip to main content

Thai harmony bowl

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Inspirert av det thailandske kjøkkenet, har 6. klasse på Høybråten skole laget denne oppskriften på en nuddelrett proppfull av smaker og ferske råvarer. Friskt og enkelt!

20-40 min
Enkel

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Ingredienser

300 g pillede reker
100 g eggnudler
½ brokkoli
1 gulrot
Koriander
Lime
3 ts gul curry paste
2 hvitløksfedd
2 ss olje
3 dl kokosmelk
1 dl vann
1 terning grønnsaksbuljong, evt. 1 ss buljongpulver

Valgfritt krydder som paprikapulver, gurkemeie, karripulver, hvitløkspulver og/eller malt koriander.

Fremgangsmåte

  1. Skrell og skjær grønnsakene. Skjær den øvre delen av brokkolien i små buketter. Fjern skallet på stilken og skjær den i tynne staver. Skjær gulrøttene i tynne, lange strimler. Dette kan gjøres ved å bruke en potetskreller.
  2. Fres hvitløk sammen med gul curry paste i olje på middels varme. Tilsett vann, buljong og kokosmelk. La det småkoke i noen få minutter.
  3. Hvis du vil, kan du smake til med mer curry paste eller krydder, som paprikapulver, gurkemeie, karripulver, hvitløkspulver og/eller malt koriander.
  4. Kok nudlene etter anvisning på pakken. Tilsett grønnsakene i kokevannet til nudlene de siste 2 min av koketiden.
  5. Hell av vannet og ha nudler og grønnsaker i pannen. Ta pannen av varmen og ha i rekene. Bland godt slik at sausen dekker alle ingrediensene.

Topp med frisk koriander og en limebåt rett før servering.