Skip to main content

The Atomic Splash

Foto: Studio Dreyer+Hensley

6. klasse ved Gulskogen skole har komponert en fargerik bolle med nudler, grønnsaker, laks og et perfekt kokt egg, med hint av lime og chili. En eksplosjon av gode smaker – akkurat som navnet lover!

20-40 min
Enkel

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Ingredienser

500 g laksefilet
4 egg
400 g eggnudler
1 fiskebuljongterning
2 hvitløkfedd
5 cm ingefær
3 ss sesamolje
½ dl soyasaus
1-2 ts fiskekrydder
2 ss rapsolje
2 vårløk
2 gulrøtter
1 lime
koriander

Fremgangsmåte 

  1. Legg eggene forsiktig i en kjele med kaldt vann slik at vannet dekker eggene helt. Kok opp vannet og skru ned når det koker. Kok egget til det er bløtkokt/smilende, i ca 5 minutter.
  2. Vask, rens og kutt gulrøtter og vårløk i tynne strimler. 
  3. Finhakk hvitløk og riv ingefær på den fine siden av et rivjern. Varm opp en kjele med sesamolje til middels varme og fres hvitløk og ingefær. Bland inn soyasaus og la det småkoke i ett minutt. Ta kjelen av plata.
  4. Kok opp 2 liter vann i en kjele. Tilsett nudlene og fiskebuljongterningen, la koke i 5 minutter.  Når nudlene er ferdig siler du ut halvparten av vannet i vasken. Tilsett så soyasausen med ingefær og hvitløk i nudlene og restene av vannet – bland dette godt og hold det varmt i kjelen. 
  5. Del laksen i store terninger. Dryss fiskekrydder på laksen. Sett en stekepanne på middels varme og tilsett rapsoljen. Når oljen er varm, legg laksen i pannen. Stek i to minutter på hver side.
  6. Skrell eggene og del dem i to.
  7. Finn frem porsjonsskåler og legg i nudler, kraft, grønnsakene, laks og egg.  Klem saften fra limen og pynt med frisk koriander.