TikTok Fishy
Foto: Studio Dreyer+Hensley
Inspirert av en populær TikTok-trend, har 8. klasse ved Samfundets skole i Egersund laget sin egen versjon med pasta, bakte tomater, fetaost og nystekt fisk. En kreativ og smakfull rett som kombinerer trendy matglede med god sjømat!
20-40 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer+Hensley
Ingredienser
Porsjoner
200 g torskefilet eller den fisken du foretrekker
200 g fetaost
225 g små cherrytomater
2 l vann
100 g spaghetti eller valgfri pasta
1 ts salt
Meierismør (til steking)
Frisk basilikum
Olivenolje
Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 220 grader (varmluft).
- Legg fetaosten i midten av en ildfast form, og fordel tomatene utover formen. Drypp litt olivenolje over tomatene og fetaosten. Stek på rist midt i ovnen i 20 minutter.
- Mens formen er i ovnen kan du kutte fisken i terninger (fjern bein og skinn).
- Kok opp vann med litt salt. Ha oppi pastaen, og la det fosskoke i ca. 10 minutter uten lokk til den er myk.
- Stek fisken i en varm panne med smør til den er gjennomstekt, ca. 3 min. på hver side. Krydre fisken med salt, pepper og annet krydder hvis du ønsker.
- Hell vannet av pastaen. Smash sammen fetaosten og tomatene godt med en gaffel og bland inn pastaen. Legg på fiskestykkene og pynt med fersk basilikum.