Skip to main content

TikTok Fishy

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Inspirert av en populær TikTok-trend, har 8. klasse ved Samfundets skole i Egersund laget sin egen versjon med pasta, bakte tomater, fetaost og nystekt fisk. En kreativ og smakfull rett som kombinerer trendy matglede med god sjømat!

20-40 min
Enkel

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Ingredienser

200 g torskefilet eller den fisken du foretrekker
200 g fetaost
225 g små cherrytomater
2 l vann
100 g spaghetti eller valgfri pasta
1 ts salt
Meierismør (til steking)
Frisk basilikum
Olivenolje
Salt og pepper

Fremgangsmåte 

  1. Sett ovnen på 220 grader (varmluft).
  2. Legg fetaosten i midten av en ildfast form, og fordel tomatene utover formen. Drypp litt olivenolje over tomatene og fetaosten. Stek på rist midt i ovnen i 20 minutter.
  3. Mens formen er i ovnen kan du kutte fisken i terninger (fjern bein og skinn).
  4. Kok opp vann med litt salt. Ha oppi pastaen, og la det fosskoke i ca. 10 minutter uten lokk til den er myk.
  5. Stek fisken i en varm panne med smør til den er gjennomstekt, ca. 3 min. på hver side. Krydre fisken med salt, pepper og annet krydder hvis du ønsker.
  6. Hell vannet av pastaen. Smash sammen fetaosten og tomatene godt med en gaffel og bland inn pastaen. Legg på fiskestykkene og pynt med fersk basilikum.