Skip to main content

Disse vant Kokkesprell 2024!

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Det var 6. klasse på Høvåg skole og 9. klasse på Ris skole som gikk helt til topps i årets Kokkesprell. Vi gratulerer så mye!

Foto: Studio Dreyer+Hensley

– De har vært skikkelig kreative! Mange av finalerettene er retter man kjenner til fra før, men som vanligvis er laget med kjøtt eller kylling. Her har de brukt fisk i stedet, og det funker jo kjempebra, sier Emmalena fra ungdomsjuryen.

Det var Emmalena, Kathinka og Hedda fra 9. trinn på Majorstuen skole og Herman, Martine og Astrid fra 6. trinn på Lysejordet skole som satt i årets barne- og ungdomsjury. Sammen med kokker, klasseforstander og Fiskesprell-teamet var de samlet til finale og juryering onsdag denne uken, for å kåre vinnerne av Kokkesprell 2024. Matfaglig kvalitet, kreativitet, smak og gjennomførbarhet ble vektlagt.

– Jeg var overrakset over at sjømat kan brukes til så mye forskjellig. Det var mye her som jeg ikke hadde tenkt på før, sier jurymedlem Martine. – Det var kjempegøy å sitte i juryen og få smake på masse god mat, legger Kathinka til. Alle seks i barne- og ungdomsjuryen er enige – dette fikk dem til å like fisk enda mer!

Vinnerne av Kokkesprell 2024 er:

Klassene mottar en pengepremie på kr 10.000,– hver, i tillegg til en sjømatfest i regi av Fiskesprell.

Folkets favoritt

I tillegg til at juryen kåret vinnerne, kan alle være med og stemme på sin favorittfinalist i år. Oppskriften som får flest stemmer vinner "Folkets favoritt"-prisen. Alle elevene i den klassen som har levert oppskriften mottar en premiepakke fra Fiskesprell. Avstemningen er nå stengt.

Klikk her for å se hvem som ble Folkets favoritt 2024.

Øvrige finalister i årets Kokkesprell var følgende: 

På mellomtrinnet:

På ungdomstrinnet: