Skip to main content

Her er Kokkesprell-finalistene for 2024!

Ris skoles oppskrift på laksegyros er med i finalen. Foto: Studio Dreyer+Hensley

Rekordmange elever har deltatt på Kokkesprell i år. 8700 elever fra hele landet konkurrerer nå om å ha laget de beste oppskriftene med sjømat. Se hvem som er videre til finalen her, og stem på din favoritt!

Ris skoles oppskrift på laksegyros er med i finalen. Foto: Studio Dreyer+Hensley

– Årets deltakelse i Kokkesprell har virkelig overgått våre forventninger. Vi er imponert over det store mangfoldet i sjømatarter som er blitt brukt i årets konkurranse.  Elevene har eksperimentert med smaker og teksturer på en måte som viser nysgjerrighet og sjømatmatglede, sier klinisk ernæringsfysiolog og programmedarbeider i Fiskesprell, John Cao.

I finalen skal en jury, bestående av kokker og skoleelever, vurdere de åtte finalerettene ut ifra visse kriterier. Disse er smak, matfaglig kvalitet, presentasjon av retten og i hvor stor grad elevene har tatt hensyn til bærekraft. Vinnerklassene får kr 10.000 til klassekassen og en sjømatfest i regi av Fiskesprell.

– Det er så gøy å se elevene bringe inn elementer fra ulike kulturer i sine oppskrifter. De har vært skikkelig kreative!

Årets finalister er som følger:

På mellomtrinnet:

Høybråten skole, Oslo – Thai harmony bowl
Slettaelva skole, Tromsø – Funky fish
Nøkkeland skole, Moss – FishDog
Høvåg skole, Lillesand – Butter fish

På ungdomstrinnet:

Ris skole, Oslo – Laksegyros
Høvåg skole, Lillesand – Krabbesandwich
Kråkerøy skole, Fredrikstad – Soyaglasert torsk med aromasopp
Seiersten skole, Drøbak – Ørret ramen

Vinnerne annonseres fredag 26. april.

Bli med og kåre Folkets favoritt!

I tillegg til at juryen kårer vinnerne, kan alle være med og stemme på sin favorittfinalist i år. Oppskriften som får flest stemmer vinner "Folkets favoritt"-prisen. Alle elevene i den klassen som har levert oppskriften mottar en premiepakke fra Fiskesprell. Avstemningen stenger kl. 23:59 1. mai 2024, og Folkets favoritt annonseres fredag 3. mai.

Klikk her for å stemme på din favoritt-finalist.